Constructie

Apeldoorn

Opdrachtgever

Achmea

Architect

ADP Architecten

Installatie

Technisch bureau van Heugten (Royal HaskoningDHV)

Bouwfysica

-

Realisatie & Projectnummer

2013
Projectnr. 9073

Uitbreiding Achmea

Kantoren, logistiek centrum en vergadercentrum

De uitbreiding van de huisvesting van het Achmea campus in Apeldoorn omvat circa 61.000 m2 bvo aan kantoren, logistiek centrum en een vergadercentrum.

Het project is ontworpen door ADP Architecten. Aronsohn heeft het constructief ontwerp en bestek tekeningen verzorgd, alsmede de constructieve berekeningen.

Het vergadercentrum bevat ronde stalen kolommen op 3 of 4 paalspoeren en geïntegreerde stalen liggers in vloerdikte met daartussen voorgespannen kanaalplaatvloer met een gewapende druklaag. De stabiliteit wordt verzorgd door diverse kruisverbanden in verband met complexiteit door de aanwezigheid van grote vides.

Het Bos- en Deckgebouw zijn constructief bijna identiek. De constructie bestaat uit prefab betonkolommen en prefabbeton randbalken, geïntegreerde stalen liggers in het midden over de lengte van het gebouw en daartussen voorgespannen kanaalplaatvloeren met een gewapende druklaag. Stabiliteit wordt verzorgd door prefabbetonnen kernen. Beide gebouwen zijn half verdiept zodat er onder geparkeerd kan worden.

Het Logistiek centrum bestaat uit een stalen skelet met daartussen voorgespannen kanaalplaatvloeren met een gewapende druklaag. De dwarsdoorsnede van het gebouw is trapeziumvormig doordat een langsgevel van het gebouw (oostgevel) hellend is ontworpen. Tussen de gebouwen is een verhoogd loopdek met daaronder parkeerfaciliteiten op straatniveau ontworpen. De constructie hiervan bestaat uit een staalskelet met staalplaat betonvloeren.

Meer over dit project?

Neem contact op met Krikor Cekem

Bruto-vloeroppervlak

61.000 m2

Bouwsom totaal

€ 91.500.000,-

Bouwsom constructie

€ 19.800.000,-

Expertises

Constructieve ontwerp
Bestektekeningen
Detailberekeningen

Publicaties & prijzen