Constructie

Amsterdam

Opdrachtgever

CBRE DOF Development

Architect

Architekten Cie

Installatie

Traject

Bouwfysica

Nieman Raadgevende Ingenieurs

Realisatie & Projectnummer

Q1/2 2026
Projectnr. 10727

Nieuwbouw kantoren Nieuw Amsterdam Hoekenrodeplein

 

Project Hoekenrode, ofwel ‘Ontwikkeling Noordtoren Nieuw Amsterdam’, betreft de nieuwbouw van een multi-tenant hoogbouw kantoortoren met openbaar toegankelijke functies en gebouwd parkeren in de plint. Het gebouw wordt in samenwerking met De Architekten Cie voor CBRE ontworpen. Het is gepland aan de noordzijde van het Hoekenrodeplein te Amsterdam. Op dit moment is op deze locatie een laagbouw parkeergarage aanwezig, die gesloopt gaat worden om ruimte te maken voor de nieuwbouw. De sloop en nieuwbouw zijn onderdeel van de herontwikkeling van deze locatie.

Nieuwbouw

De nieuwbouw bestaat uit een kantoorgebouw van 24 verdiepingen met een totaal oppervlak van 35.900 m2 bvo. Vanaf de begane grond t/m de 7e verdieping bevindt zich de plint van het gebouw, die op één hoek een grote uitkraging heeft. In de plint bevinden zich gemengde functies, een techniekruimte, fietsenstalling en een meerlaagse, splitlevel autogarage. De autogarage bevindt zich aan de achterzijde van het gebouw aan de Foppingadreef. Vanwege de geringere verdiepingshoogte bevinden zich 5-6 parkeerverdiepingen binnen 4 (kantoor)bouwlagen, vandaar dat hier een splitlevel-indeling aanwezig is. Het moet later mogelijk zijn deze parkeerlagen te vervangen door kantoorverdiepingen. Dit betekent dat vloeren later moeten kunnen worden uitgenomen en (deels, op een ander niveau) teruggeplaatst.

Vanaf de (smallere) 8e t/m de 24e verdieping heeft het gebouw een kantoorfunctie. De totale gebouwhoogte bedraagt iets meer dan 100 meter. Behalve (lift)putten is geen kelder of andere ondergrondse ruimte in het plan voorzien.

Aronsohn Constructies levert het constructieve ontwerp voor de fases Structuurontwerp tot en met Definitief Ontwerp, inclusief de aanvraagstukken voor de omgevingsvergunning. Begin van dit jaar zijn we met het SO begonnen en momenteel zijn we bezig met het onderzoeken van verschillende constructievarianten.

Meer over dit project? 

Neem contact op met Michael de Zwart

 

Bruto-vloeroppervlak

ca. 35.900 m² BVO

Bouwsom totaal

Bouwsom constructie

Expertises

Constructieve ontwerp voor de fases SO t/m DO
Aanvraagstukken voor omgevingsvergunning

Publicaties & prijzen