Constructie

Lelystad

Opdrachtgever

Gemeente Lelystad

Architect

Kraaijvanger Architecten

Installatie

-

Bouwfysica

-

Realisatie & Projectnummer

2022
Projectnr. 10277

Porteum Campus SVOL

Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad

De gemeenteraad koos in april 2017 voor een energie neutrale nieuwbouw als vervanging voor de drie bestaande scholen van Lelystad SGL, Arcus en Rietlanden. Deze drie scholen zijn samengevoegd tot een nieuwe campus genaamd Porteum SVOL. Zes hoofdgebouwen en een zevende cultuurgebouw met een groot auditorium bieden straks ruimte aan twee onderwijsclusters: een VMBO gedeelte en een HAVO/VWO deel. Elk van de zes hoofdgebouwen bestaat uit een fietsenstalling op de begane grond met daarboven drie bouwlagen. Het ontwerp is van Architect Dirk Jan Postel van Kraaijvanger Architects.

Naast energiebesparing en een efficiënte inrichting van het onderwijs, biedt de locatie Rietlanden/Campuszone Noord een belangrijk voordeel: het onderwijs van de drie scholen is gedurende de bouw gewoon doorgegaan. Tussentijds verhuizen was niet nodig.

Met het voorgestelde ontwerp is voldaan aan een aantal belangrijke randvoorwaarden. Zo biedt de toekomstige huisvesting een inspirerende en veilige leer- en werkomgeving. En door de verschillende gebouwen onderling te koppelen worden de leeromgevingen als kleinschalig ervaren en is er een goede doorstroming van de leerlingen tussen en naar de andere leerroutes mogelijk. De huisvesting is daarnaast toekomstgericht, omdat het duurzaam en flexibel aanpasbaar is en financieel gezond te exploiteren.

De verwachting is dat de nieuwe schoolcampus in augustus 2022 in gebruik wordt genomen.

Meer over dit project?

Neem contact op met Bobbejaan Scholten

Bruto-vloeroppervlak

30.000 m²

Bouwsom totaal

Bouwsom constructie

Expertises

Constructieve ontwerp
Bestek- en detailtekeningen
Constructieve berekeningen

Publicaties & prijzen