Bouwmanagement

Amsterdam

Opdrachtgever

Beheer Brouwershoff bv

Architect

AMA Group Associated Architects bv

Installatie

-

Bouwfysica

-

Realisatie & Projectnummer

2013
Projectnr. 9655

Nieuw hoofdkantoor Stage Entertainment

Gebouw met veel natuurlijke lichtinval 

Beheer Brouwershoff renoveerde ten behoeve van Stage Entertainment de voormalige vestiging van Sotheby’s aan De Boelelaan 30 aan de Zuidas van Amsterdam.

Het bestaande gebouw onderging zowel van binnen als van buiten een metamorfose. Hierbij werd het voorheen gesloten gebouw getransformeerd tot een modern kantoorgebouw met veel natuurlijke lichtinval door verschillende vides en binnentuinen. Tevens werd het gebouw met een verdieping verhoogd en werden alle gevels rondom vernieuwd en opgewaardeerd. Aan de straatzijde staat een beeldbepalende natuursteen gevel. Het gebouw, opgebouwd uit duurzame materialen, is voorzien van de moderne en duurzame voorzieningen zoals groene daken, verhoogde isolatie, warmte-/koudeopslag (WKO) en daglichtvoorzieningen.

Naast kantoren in het gebouw zijn op de begane grond ook repetitie- en auditiezalen gehuisvest. Stage Entertainment integreert haar verschillende vestigingen in en rond Amsterdam in één gebouw. Hierdoor ontstaat een unieke interactie tussen de kantoor- en theateractiviteiten. Door de beschikbare verdiepingshoogte op de begane grond leent het bestaande gebouw zich bij uitstek voor deze combinatie. Hiervoor zijn wel enkele constructieve huzarenstukjes noodzakelijk om voldoende vrij vloeroppervlak te creëren.

Het gebouw van circa 6.500 m2 BVO werd gerealiseerd in bouwteamverband, waarbij vanaf de start van het ontwerp intensief werd samengewerkt door de huurder, gebouweigenaar, ontwerpende en uitvoerende partijen.

Aronsohn Management begeleidde het gehele project als bouwmanager en directievoerder. Daarnaast leverde Aronsohn Management het toezicht op de bouw. Klik hieronder voor een video van de officiële opening welke plaatsvond op 27 januari 2014.

Meer over dit project?

Neem contact op met Arie van der Ven

Bruto-vloeroppervlak

6.500 m2

Bouwsom totaal

Bouwsom constructie

Expertises

PVE
Bouwmanagement

Publicaties & prijzen