Constructie

Schiedam

Opdrachtgever

Nolet Vastgoed

Architect

Van Mourik Vermeulen architecten bv

Installatie

-

Bouwfysica

-

Realisatie & Projectnummer

2007
Projectnr. 8625

Logistiek Centrum Nolet Schiedam

Aan de westzijde van de Buitenhaven bevindt zich de distilleerderij van Nolet al sedert de 17e eeuw. Vanaf 1999 is voor dit gedeelte een renovatie en nieuwbouw traject ingezet dat bekroond werd met de realisatie van de hoogste molen van Schiedam in 2005. In deze molen is het bezoekerscentrum ondergebracht met onder andere een auditorium voor 54 personen.

Aan de oostzijde werden in die tijd verouderde opslagloodsen aangekocht waar parallel aan de uitvoering van de bouw aan de westzijde een logistiek centrum is ontworpen. Doel hiervan was dat het transport van grondstoffen en gerede producten niet meer door de Hoofdstraat van Scheidam plaats hoefde te vinden. Het complex bestaat uit een voorgebouw van 10 meter hoog, met een parkeerdak, een distributiehal van 6,5 meter hoog, een overspanning van 21 meter en een opslaghal van 25 meter hoog met een overspanning van 30 meter.

Het omringende terrein is met een op palen gefundeerde betonvloer gemaakt voor het zware vrachtverkeer.

De verbinding tussen de oost- en de westzijde van de Nolet gebouwen is tot stand gebracht door middel van een tunnel onder de Buitenhaven door. Inwendig is de tunnel 7 meter breed en 3 meter hoog. Door de tunnel worden lege flessen en grondstoffen getransporteerd van het logistiek centrum naar de eigenlijke distilleerderij met bottelarij. De met jenever of wodka gevulde flessen gaan van west naar oost, verpakt op pallets.

Lees ook over Molen Jeneverstokerij Nolet.

Meer over dit project?

Neem contact op met Krikor Cekem

Bruto-vloeroppervlak

Logistiek centrum met tunnel 5.500 m2
Parkeergarage en kantoren 4.400 m2

Bouwsom totaal

€ 18.000.000,-

Bouwsom constructie

Expertises

Constructieve ontwerp
Bestek- en detailtekeningen
Constructieve berekeningen

Publicaties & prijzen

A.M. Schreudersprijs 2007