Infrastructuur

Eindhoven

Opdrachtgever

Rijndijk Steel Constracting

Architect

IPV Delft (interieur)

Installatie

-

Bouwfysica

-

Realisatie & Projectnummer

2008
Projectnr. 8852

Fietsbrug Zandrijk

Brug over Beatrixkanaal

De brug overspant het Beatrixkanaal te Eindhoven en verbindt de nieuwe wijk Zandrijk met de stad. De onderzijde van de brug ligt op 7 meter boven het waterpeil.

De vrije overspanning bedraagt 27 meter. Aronsohn heeft het complete ontwerp verzorgd, alsmede de engineering tot en met de detailfase.

De fundering bestaat uit 4 betonsloven over steeds 2 geheide prefab beton palen. De overspanning is gemaakt met een 3-dimensionaal stalen vakwerk met een driehoekige doorsnede. De onderpunt bestaat uit een ronde buis, de bovenste 2 staven uit HE profielen die zijn ingestort in het betondek. Tussen deze staven zijn diagonalen aangebracht eveneens uit ronde buizen. De totale constructiehoogte van de brug bedraagt 1.000 mm.

Het betondek is gestort op een koudgevormde staalplaat type Comfloor 77. De rand van het dek is ontstaan door de bovenregel van de brugligger waaraan een blijvende stalen plaat is gelast die de blijvende bekisting vormt. Onder het rijdek is een koker aangebracht met een breedte van 500 mm en een hoogte van 400 mm als een oversteekverbinding voor klein wild.

Meer over dit project?

Neem contact op met het secretariaat

Bruto-vloeroppervlak

Bouwsom totaal

€ 800.000,-

Bouwsom constructie

Expertises

Constructieve ontwerp
Berekeningen
Bestek- en detailtekeningen

Publicaties & prijzen