Bouwmanagement

Leiden

Opdrachtgever

Vastgoedbedrijf Universiteit Leiden

Architect

Inbo / JHK Architecten

Installatie

Arcadis

Bouwfysica

-

Realisatie & Projectnummer

2015
Projectnr. 9600

Bèta Campus Universiteit Leiden

Het faculteitsgebouw Wiskunde- en Natuurwetenschappen op het Bio Science Park is zo ontworpen dat het als een architectonische eenheid wordt ervaren en tegelijkertijd een maximale relatie aangaat met de omringende stedelijke ruimte. In de structuur van het gebouw is de massaopbouw duidelijk afleesbaar. De gebouwen en tussenhoven wisselen elkaar af binnen een strakke contour. De centrale as is de drager van het plan. Doordat de diverse instituten direct aan de centrale as grenzen dient deze tevens als een etalage van kennis.

De architectuur van het gebouw is open en kent meerdere betekenislagen. Door het geabstraheerd toepassen van fractals, chemische verbindingen en biologische structuren komt de identiteit van de gebruiker terug in de architectuur. Toekomst en verleden ontmoeten elkaar in de ruimtelijke hal waar een Wall of Fame refereert aan beroemde Leidse wetenschappers uit het verleden en de patronen, kleuren en structuren in het interieur verwijzen naar het inhoudelijke werk van de nieuwe generatie onderzoekers.

Fase 1 betrof een nieuwbouw op het Biosciencepark aan de Einsteinweg van 45.000 m2 en is eind 2015 opgeleverd. De totale nieuwbouw is in drie fases uitgevoerd en bedraagt in totaal 99.000 m2. Fase 1 bestond uit een grote diversiteit aan specifieke (NMR, dierenfaciliteiten en een trillingsgevoelige meethal etc.) en generieke laboratoria. Aan de centrale as worden de eerst werkcollege zalen gebouwd en in de vleugels het gebouw worden kantoren met vergaderfaciliteiten gerealiseerd. Tevens wordt fase 1 tijdelijk verbonden met de bestaande bouw middels een loopbrug tussen de nieuwbouw en het bestaand LMUY gebouw en voorbereid op de aansluiting van fase 2. Het project is aanbesteed middels de door Aronsohn Management ontwikkelde fase A-B methode. Aronsohn Management verzorgde de EU aanbesteding van de uitvoerende partijen en verzorgt de EU aanbesteding van de laboratoria inrichting. Verder is Aronsohn Management verantwoordelijk voor de proces en contractmanagement gedurende fase A en voor de hoofddirectievoering tijdens de uitvoering van de bouwkuip.

Meer over dit project?

Neem contact op met Gerwin van der Panne

Bruto-vloeroppervlak

99.000 m2

Bouwsom totaal

Bouwsom constructie

Expertises

Europese aanbesteding uitvoerende partijen
Directievoering

Publicaties & prijzen