Bouwmanagement

Amsterdam

Opdrachtgever

Hogeschool van Amsterdam (onderwijs en sport) Woonstichting De Key (woningen)

Architect

KPF Architects London (casco) Studio V (uitwerkend architect casco) OIII Architecten (interieur)

Installatie

Deerns raadgevende ingenieurs

Bouwfysica

-

Realisatie & Projectnummer

Muller Lulofshuis 2014 Wibauthuis 2012
Projectnr. 9400

Wibauthuis en Muller Lulofshuis

Hogeschool van Amsterdam

De Hogeschool van Amsterdam heeft een unieke stadscampus op de kop van de Wibautstraat gebouwd: Amstelcampus. Een bruisende plek waar studenten, docenten én stad elkaar ontmoeten.

Onderdeel van deze Amstelcampus is het project Wibauthuis en Muller-Lulofshuis, twee multifunctionele gebouwen die onderwijs combineren met sport, wonen en ontmoeting. De woningen zijn gebouwd in opdracht van Woonstichting De Key.

Het project bestaat uit twee gebouwen, het Muller-Lulofshuis (circa 20.000 m2 BVO) en het Wibauthuis (circa 48.000 m2 BVO), in de historische binnenstad van Amsterdam.

Het Muller-Lulofshuis is gelegen tussen de Wibautstraat, de Tilanusstraat en de Tweede Boerhaavestraat. Dit gebouw bestaat uit een multifunctioneel onderwijsgebouw, 154 studentenwoningen en een sporthal in een her te gebruiken kelder. Het onderwijsgebouw geeft toegang tot de beschutte binnentuin.

Het Wibauthuis gelegen aan de Wibautstraat is gebouwd op een nieuwe 2 lagen ondergrondse parkeergarage. Buiten de onderwijsfunctie is aan de Van Musschenbroekstraat nog 60 studentenwoningen gebouwd. Het Wibauthuis is een opvallend gebouw met een open en transparant uiterlijk. Deels is sprinkler toegepast en een WKO is geïnstalleerd.

Het project is gefaseerd gebouwd, eerst Muller-Lulofshuis en dan het Wibauthuis, waarbij veel aandacht is geschonken aan de communicatie met de buurtbewoners.  Het project is aanbesteed op basis van een concept-bestek, waarna het ontwerp door een intensieve samenwerking tussen ontwerpers en uitvoerende partijen is geoptimaliseerd. Een werkwijze die Aronsohn Management steeds vaker, en met succes, toepast.

Meer over dit project?

Neem contact op met Olav Jacobs

Bruto-vloeroppervlak

Muller-Lulofshuis ca. 20.000 m2
Wibauthuis ca. 48.000 m2

Bouwsom totaal

Bouwsom constructie

Expertises

Bouwmanagement
Europese aanbestedingen uitvoerende partijen en toezicht
Prijsvorming en risico gestuurde kwaliteitsborging

Publicaties & prijzen