Bouwmanagement

Delft

Opdrachtgever

Technische Universiteit Delft

Architect

Ector Hoogstad Architecten

Installatie

Royal HaskoningDHV

Bouwfysica

Royal HaskoningDHV

Realisatie & Projectnummer

-
Projectnr. 10392

Nieuwbouw Physics TU Delft

Op 11 mei 2021 is de ontwerpfase gestart voor de nieuwbouw Physics op de TU Delft Campus. De nieuwbouw maakt onderdeel uit van een bredere gebiedsontwikkeling op het zuiden van de campus. Aronsohn Management is voor dit uitdagende project geselecteerd voor het externe projectmanagement en BIM regie. Sinds eind 2020 was Aronsohn al betrokken bij de aanbesteding van de adviesdiensten, waarbij op basis van de fase A/B methode het werk op een DO+ is aanbesteed.

Het nieuwe, moderne onderwijs- en onderzoeksgebouw is bestemd voor de faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW) van de TU Delft. De nieuwe huisvesting zal ruimte bieden aan de afdelingen Imaging Physics (ImPhys), Quantum Nanoscience (QN) en het specifieke onderwijsprogramma van de faculteit TNW voor de opleiding Physics van de faculteit. Daarnaast biedt het gebouw onderdak aan diverse ondersteunende diensten.

Het totale programma beslaat circa 23.000 m2 BVO en bestaat voornamelijk uit onderzoeksruimten. Deze zijn te categoriseren in een vijftal hoogwaardige labtypologieën, kantoorruimten, algemene ruimten en practicumlokalen. Voor het programma worden strenge eisen gesteld aan onder andere magneetveldgevoeligheid (<20nT), trillingen (t/m VC-F niveau) en hoge ambities op het gebied van duurzaamheid.

De verwachting is dat het Physics gebouw in 2027 in gebruik kan worden genomen.

Meer over dit project?

Neem contact op met Gerwin van der Panne

 

Lees ook over Logistiek & Milieu TU Delft

Adviseur EMC en Trillingen

Peutz

Adviseur vaste labinrichting

Deerns

Bruto-vloeroppervlak

23.000 m²

Expertise

Externe projectmanagement en BIM regie

Impressiefoto’s

Ector Hoogstad Architecten