Bouwmanagement

Amsterdam

Opdrachtgever

Sportexploitatiemaatschappij UvA CV

Architect

Rudy Uytenhaak Architectenbureau bv, Amsterdam

Installatie

-

Bouwfysica

-

Realisatie & Projectnummer

2010
Projectnr. 9042

Universitair Sport Centrum

Sportzalen, klimwand, multifunctionele sportstudio’s en meer

De nieuwbouw van het Universitair Sport Centrum (USC) Amsterdam is ter vervanging van het gebouw wat 30 jaar aan de Boelelaan in Amsterdam dienst heeft gedaan als hoofd locatie van het USC.

Het nieuwe gebouw bevindt zich op het Sciencepark Amsterdam. De oppervlakte van circa 10.000 m2 BVO biedt plaats aan 2 grote sportzalen welke voldoen aan de eisen van het NOC-NSF, een heuse klimwand voor doelgroepen van beginnend tot en met gevorderde klimmers, multifunctionele sportstudio’s (spinning, dojo, bokszaal etc.), een professionele fitnessruimte en separate gewichtsruimte. Na het sporten biedt de saunaruimte met sauna, infrarood en stoombad een plek om weer helemaal te herstellen. In sportcafe “de Oerknal” kan lekker en vooral gezond worden gegeten en een gezellige borrel worden gedronken. Ruimte voor kantoren en behandelruimtes zijn ook in het gebouw opgenomen.

Het gebouw is mede dankzij de innovatieve samenwerking tussen ontwerpers en uitvoerende partijen geoptimaliseerd tot een duurzaam (onder andere WKO) en zeer compact gebouw zonder in te boeten op de eisen vanuit het programma van eisen. Door in de bestekfase reeds uitvoeringskennis van de aannemers in te brengen was het mogelijk een kwalitatief hoogstaand gebouw te realiseren in een zeer beperkte bouwtijd in een gebied waar veel bouwactiviteiten plaatsvonden.

Meer over dit project?

Neem contact op met Gerwin van der Panne

Bruto-vloeroppervlak

10.000 m2

Bouwsom totaal

Bouwsom constructie

Expertises

Bouwmanagement
Europese aanbestedingen ontwerpende en uitvoerende partijen
Aanbesteding inrichtingen (sportinrichting/ledenadministratie/sauna)

Publicaties & prijzen