Constructie

Leiden

Opdrachtgever

Gemeente Leiden

Architect

Architecten van Mourik, Den Haag

Installatie

Halmos adviseurs

Bouwfysica

-

Realisatie & Projectnummer

2009
Projectnr. 8794

Uitbreiding van de Stadsgehoorzaal

Ingeklemd tussen de historisch onder monumentenzorg geplaatste panden aan de Aalmarkt en aan de achterzijde gebouwd tegen de Waalse Kerk en de Stadsgehoorzaal, is een buitengewoon gecompliceerd complex gerealiseerd.

Een kelder van 7 meter diep, pal aan de openbare weg en grenzend aan de funderingen van de Stadsgehoorzaal biedt plaats aan een winkel die ook de begane grondvloer aan de Aalmarktzijde gebruikt.

Achter deze winkel is een volume gebouwd waarin de facilitaire delen van de Stadsgehoorzaal zijn ondergebracht, zoals de keuken, de foyer en de kantoren. Boven de winkels is de kleine zaal voor de Stadgehoorzaal gebouwd, de uitbreiding waar het de stadsgehoorzaal eigenlijk om te doen was. De zaal biedt plaats aan 350 personen.

De aan en afvoer vindt plaats vanaf de Aalmarkt waartoe een inpandige logistieke hof is gemaakt, waarboven zich de foyer bevindt van de zaal. Het historische pand Aalmarkt 7 is inwendig ingrijpend aangepast en biedt plaats aan het stijgpunt dat allerlei verschillende niveaus aan elkaar verbindt.

Meer over dit project?

Neem contact op met Michel Schamp

Bruto-vloeroppervlak

4.300 m2 bvo

Bouwsom totaal

€ 9.200.000,-

Bouwsom constructie

€ 2.200.000,-

Expertises

Constructieve ontwerp
Bestek- en detailtekeningen
Constructieve berekeningen
Opstellingen van de ramingen

Publicaties & prijzen