Constructie

Zeist

Opdrachtgever

JOIN = Triodos Bank/OVG Real Estate

Architect

RAU

Installatie

Deerns raadgevende ingenieurs bv

Bouwfysica

-

Realisatie & Projectnummer

september 2019
Projectnr. 9650

Triodos Bank

Op het landgoed de Reehorst, gelegen ten zuiden van het NS station Driebergen-Zeist is een nieuw kantoor ontworpen voor de Triodos Bank. De vormgeving van het gebouw en de transparantie van de gevel komen voort uit de visie van de bank en de unieke locatie.

De 12.000 m2 bvo is ondergebracht in 3 torentjes die op een éénlaagse plint staan. De plattegrond van de torentjes is gelijk, maar de hoogte verschilt van 2, 3 tot 5 lagen boven de plint. Een groot deel van het bebouwd oppervlak is voorzien van een kelder waarin fietsenstalling, techniek en logistieke functies zijn ondergebracht.

De constructie levert een bijzondere bijdrage aan het concretiseren van het gedachtegoed van de bank en aan de Outstanding Breeam score. De draagconstructie boven de begane grond vloer is geheel opgebouwd uit hout. Om vanaf de werkvloer maximaal zicht te houden op de natuur van het landgoed zijn geen kolommen in de gevel toegepast. Dit is gerealiseerd door uitkragende spantbenen toe te passen waarvan de poten als het ware een stam van een boom vormen en waar de werkplekken beschut zijn gelegen onder de spantbenen.

Het kerngebied is eveneens gedacht uit houten wandpanelen. Hout is hierbij niet alleen toegepast in de uitvoeringsvorm van gelamineerde liggers, maar ook als massieve wanden en vloeren met een dikte van 120 mm. De geluidisolatie is bereikt door zand op de houten draagvloer voor de nodige massa.

Het gebouw is inmiddels opgeleverd en heeft ook al een aantal prijzen in de wacht gesleept, waaronder Architectenweb Award “Gebouw van het Jaar 2019″ en Cobouw Award 2019 “Meest Duurzame Project”.

Meer over dit project?

Neem contact op met Peter van den Broek

Bruto-vloeroppervlak

12.000 m2

Bouwsom totaal

€ 20.000.000,-

Bouwsom constructie

€   4.000.000,-

Expertises

Constructief ontwerp
Bestektekeningen
Detailtekeningen en berekeningen
Constructieve berekeningen

Publicaties & prijzen

Architectenweb Award “Gebouw van het Jaar 2019″

Cobouw Award 2019 “Meest Duurzame Project”