Bouwmanagement

Rotterdam

Opdrachtgever

Maarsen Groep

Architect

Moment Architectuur

Installatie

-

Bouwfysica

-

Realisatie & Projectnummer

2017
Projectnr. 10108

Transformatie Weena 750 Rotterdam

Het gebied rondom het Centraal Station van Rotterdam – Rotterdam Central District – ontwikkelt zich steeds meer als een bruisend centrum van economische activiteiten. Op een prominente plek binnen dit gebied staat het kantoorgebouw Weena 750 waar voorheen onder andere een advocatenkantoor gehuisvest was.

Na de verhuizing van de huurders naar de naastgelegen en zeer beeldbepalende nieuwbouw van de FIRST Rotterdam is het gebouw Weena 750 nu getransformeerd tot een multifunctioneel gebouw met een hotel, winkels, horeca en kantoren en heeft het daarmee een nieuw leven gekregen.

Het gebouw Weena 750 (voorheen ook bekend als torengebouw Bouwcentrum en als Weenapoint) is beeldbepalend voor arriverende reizigers vanuit het Centraal Station. Het oorspronkelijke gebouw is ontworpen door Eijkelenboom en Middelhoek (nu EGM). Het constructieve ontwerp was van Aronsohn Constructies, net als de omliggende gebouwen van het voormalige Bouwcentrum. Op een steenworp afstand van het eigen kantoor in het gebouw Calypso aan de overzijde van het Kruisplein verzorgt Aronsohn management de directievoering voor dit project.

Premier Suites

De eerste negen verdiepingen zijn omgebouwd tot een hotel voor de Ierse PREM Group. Het hotel bestaat uit 104 appartementen voor extended stay, onder de naam ‘Premier Suites’. Dit betreft een nieuw concept voor Rotterdam. De begane grond is voorzien van een levendige lobby, een coffee lounge voor zowel bewoners als kantoorgebruikers en een fitnessruimte.

De tiende tot en met de zestiende verdieping zijn kantoren gebleven en zijn hoogwaardig gerenoveerd. Deze kunnen worden verhuurd in units van minimaal circa 300 vierkante meter VVO. De installaties voor het hele gebouw zijn vervangen zodat het gebouw weer voldoet aan de eisen van de huidige tijd en het energieverbruik hiermee sterk wordt verminderd.

De plint van het gebouw is geheel herzien en voorzien van nieuwe gevels, vormgegeven in stijl van de aangrenzende nieuwbouw FIRST Rotterdam, naar een ontwerp van de Architekten Cie. In de achterliggende ruimtes zijn zelfstandige retail-, horeca- en/of kantoorunits.

Vernoemenswaardig is verder de ingrijpende constructieve ingreep waarbij 2 kolommen in de gevel op de begane grond, die een groot deel van het gebouwgewicht dragen, zijn vervangen door 1 centrale kolom.

Bekijk hieronder een filmpje van het gebouw Weena 750 na de transformatie. Meer over bouwmanagement? Klik hier.

Meer over dit project?

Neem contact op met Arie van der Ven

Bruto-vloeroppervlak

14.660 m2

Bouwsom totaal

€ 11.500.000

Expertises

Directievoering

Publicaties & prijzen