Constructie

Amsterdam

Opdrachtgever

Stichting Jaap Eden IJsbaan

Architect

Aan de Amstel Architecten

Installatie

Halmos Den Haag

Bouwfysica

-

Realisatie & Projectnummer

Q4 2023
Projectnr. 10639

Renovatie Jaap Eden schaatsbaan Amsterdam

Sinds begin 2022 was Aronsohn bezig met de ontwerpwerkzaamheden voor de renovatie van het bestaande complex van de zeer bekende Jaap Eden schaatsbaan. Deze ligt aan de Radioweg in Amsterdam. Het complex bestaat uit o.a. een 400 meter buitenbaan, een hal met ijsvloer en diverse gebouwen met ondersteunende functies. Hierbij horen een kantoorgebouw, een restaurant/fitness gebouw, een jurytoren, installatiegebouwen en kleine andere opstallen. De buitenbaan is in 1961 gebouwd en in 1989 gerenoveerd. Het complex was toe aan een nieuwe renovatie.

De werkzaamheden betroffen de renovatie van de 400 m baan en de nieuwbouw van een techniekruimte voor de koelinstallaties. De 400 m baan kreeg een volledig nieuwe toplaag met nieuwe koelleidingen. Daarnaast werd de bestaande ‘krabbelbaan’, de opstap- of oefenstrook langs de baan, aanzienlijk vergroot. Hiervoor was een nieuwe fundering nodig, die aansluit op de al bestaande fundering. De nieuwbouw van de techniekruimte dient ter vervanging van de oude houten, naastgelegen ruimte. Deze laatste wordt op termijn gesloopt, maar zal uiteraard functioneel moeten blijven gedurende de bouw van het nieuwe techniekgebouw.

Constructies en Management

Via Aan de Amstel Architecten is Aronsohn Constructies gevraagd als adviseur constructies op te treden. Dit gebeurde op grond van de ervaringen die wij als constructeur bij de schaatsbaan Thialf in Heerenveen hebben opgegaan. Omdat de corebusiness van de klant bij het schaatsen lag en niet bij bouw- en projectmanagement, is ook Aronsohn Management aangeschoven om de diverse processen in goede banen te leiden. Weer een mooi voorbeeld van hoe onze beide werkmaatschappijen elkaar kunnen aanvullen.

Inmiddels zijn de werkzaamheden van de 400 m schaatsbaan gereed en is eind 2023 de schaatsbaan heropend.

Meer over dit project? Neem contact op met Michael de Zwart

Bekijk ook onze projectpagina over de renovatie van IJsstadion Thialf.

Bruto-vloeroppervlak

Bouwsom totaal

Bouwsom constructie

Expertises

Constructieve ontwerp
Bestek- en detailtekeningen
Constructieve berekeningen
Projectmanagement en directievoering

 

Publicaties & prijzen