Bouwmanagement

Amsterdam

Opdrachtgever

MaarsKind Courage B.V.

Architect

KAAN Architecten

Installatie

-

Bouwfysica

-

Realisatie & Projectnummer

1 mei 2020
Projectnr. 10249

Renovatie De Walvis Amsterdam

Maarsen Groep ontwikkelde aan de Grote Bickersstraat 74 – 78 in Amsterdam de renovatie van het kantoorgebouw De Walvis. Het bestaande gebouw onderging een complete metamorfose naar het ontwerp van KAAN Architecten.

Het pand ligt in het centrum van Amsterdam, nabij het Centraal Station. De ontstaansgeschiedenis van het pand uit 1964 maakte een belangrijk onderdeel uit van de bouwhistorie op het Bickerseiland.

KAAN Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor de renovatie, waarbij de kwaliteiten van het oorspronkelijke gebouw zijn gerespecteerd, de nieuwste technieken zijn gebruikt om te voldoen aan de huidige eisen. Dit resulteerde in een eigentijds en duurzaam kantoorgebouw. Ook het omliggend (parkeer)terrein is opnieuw ingericht en kreeg een groener karakter.

Op het gebied van duurzaamheid heeft Maarsen Groep een BREEAM-excellent ambitie. De installaties zijn flexibel uitgelegd zodat aanpassingen in de toekomst eenvoudig te realiseren zijn.

Het bestaande gebouw is tot op het casco gestript. Daarbij bleven alleen de vloeren, kolommen en de kern intact. Alle andere elementen werden volledig vervangen. Zo kreeg het gebouw een nieuwe gevel en werden alle installaties volledig vernieuwd. Het gebouw werd bovendien (beperkt) uitgebreid ten behoeve van representatieve kantoor- en overlegfuncties.

Aronsohn Management verzorgde in opdracht van Maarsen Groep het projectmanagement, de directievoering en het bouwkundig, constructieve toezicht.

Inmiddels is het gebouw De Walvis op 1 mei 2020 opgeleverd.

Meer over dit project?

Neem contact op met Petran Kuijpers

Bruto-vloeroppervlak renovatie
10.600 m2

Bouwsom totaal

Expertises

Publicaties & prijzen