Bouwmanagement

Amsterdam

Opdrachtgever

Burgerweeshuis VOF

Architect

Wessel de Jonge Architecten

Installatie

-

Bouwfysica

-

Realisatie & Projectnummer

september 2017
Projectnr. 10137

Renovatie Burgerweeshuis Amsterdam

Het voormalig Burgerweeshuis, gelegen aan het IJsbaanpad 1-5 in Amsterdam nabij het Olympisch stadion, is gebouwd in de periode 1958-1960 naar het ontwerp van Aldo van Eyck.

Het wordt nationaal en internationaal beschouwd als een mijlpaal in de naoorlogse architectuur en als een van de belangrijkste uitingen van het structuralisme in de architectuur.

Het gebouw heeft een oppervlakte van circa 6.300 m2 BVO en is opgebouwd uit 328 kleine eenheden, vier enkel-laags grote eenheden en vier grote eenheden met een verdieping die met elkaar diverse (14 stuks) paviljoens vormen. De paviljoens zijn onderling met elkaar verbonden middels een binnenstraat. De verschillende eenheden zijn gegroepeerd rond enkele patio’s en een binnenplaats. De kleine modules meten 3,36 x 3,36 meter en hebben vier ronde kolommen op de hoeken en een bol dak, waarbij de overspanning tussen de kolommen is gemaakt door architraven. De gevel bestaat uit een glazen pui of dichte wand van donkerbruine baksteen. De koepelvormige dakelementen zijn uitgevoerd in prefab beton.

Het gebouw, sinds 2014 een rijksmonument, is nieuw leven ingeblazen door er bijzondere en aangename kantoorwerkplekken te creëren.

Aronsohn Management verzorgde het bouwprojectmanagement, directievoering en toezicht voor de renovatie van zowel het gebouw als de maaiveldinrichting.

Meer over dit project?

Neem contact op met Gerwin van der Panne

Bruto-vloeroppervlak

6.300 m2

Bouwsom totaal

Bouwsom constructie

Expertises

Bouwmanagement
Directievoering en toezicht

Publicaties & prijzen

Winnaar Geurt Brinkgreve Bokaal 2018