Constructie

Nijmegen

Opdrachtgever

Radboudumc, Bedrijfshuisvesting

Architect

EGM Architecten

Installatie

Deerns raadgevende ingenieurs

Bouwfysica

-

Realisatie & Projectnummer

2014
Projectnr. 9494

Radboudumc Gebouw A

Gemeentelijk monument

Gebouw A is één van de oudste gebouwen op het terrein van Radboudumc te Nijmegen.

Opgeleverd in 1953 is het een fraai voorbeeld van de Bossche School stijl waardoor het de status van gemeentelijk monument heeft verworven.

In 2013 is het gebouw zorgvuldig gerenoveerd en biedt het plaats aan de Raad van Bestuur en stafafdelingen, een personeelsrestaurant en de dialyse afdeling. Tussentijdse verbouwingen, uitbreidingen en bouwkundige afwerking zijn voorafgegaan aan de verbouwing verwijderd zodat het gebouw weer terug was gebracht naar het oorspronkelijke casco; een in het werk gestorte betonnen skelet met betonnen vloeren, betonnen kap en een gemetselde gevel.

De bestaande binnenplaats is overdekt met een glazen dak en getransformeerd tot een fraaie openbare en representatieve binnenruimte en biedt plaats aan het restaurant. De verbinding met de centrale as van het ziekenhuis is in zijn geheel aangepakt met behoud van de oorspronkelijke betonnen loopbruggen. Doordat het gevelmetselwerk ter plaatse van het tussenlid is vervangen door een glazen pui, is gebouw A “geopend” en daarmee sterker verbonden met de centrale as.

Meer over dit project?

Neem contact op met Stephan Taris

Bruto-vloeroppervlak

15.000 m2

Bouwsom totaal

€ 18.900.000,-

Bouwsom constructie

€ 2.000.000,-

Expertises

Constructieve ontwerp
Bestektekeningen
Constructieve berekeningen
Controle werktekeningen

Publicaties & prijzen