Constructie

Den Haag

Opdrachtgever

Cadanz VOF, Boele & Van Eesteren en Visser & Smit Bouw

Architect

NOAHH, NL Architects en Jo Coenen Architects & Urbanists

Installatie

Ingenieursburo Linssen BV

Bouwfysica

-

Realisatie & Projectnummer

2020
Projectnr. 9959

OCC Spuikwartier

Binnenkort wordt in het centrum van Den Haag het grootste onderwijs- en cultuurcomplex van Nederland gerealiseerd. In dit complex (in plattegrond ca. 70 meter bij 125 meter; hoogte ca. 40 meter) worden het Nederlands Dans Theater,

het Residentie Orkest, het dans en Muziekcentrum en het Koninklijk Conservatorium gehuisvest. Bij deze functies horen onder andere zalen met grote kolomvrije overspanningen.

De compacte gebouwvorm leidt ertoe dat diverse functies boven elkaar geprojecteerd zijn. De strenge eisen die gelden voor akoestiek vragen leiden tot een zware constructie en onderlinge ontkoppeling van diverse constructies, waardoor diverse onderdelen binnen het complex hun eigen constructie krijgen en niet worden afgesteund op de ondergelegen bouwvolumes.

De nieuwe gebouwconstructie wordt gerealiseerd vanuit de bestaande kelders van de Spuigarage resp. de parkeerkelder onder het oude ministerie van Justitie en binnenlandse Zaken en is een mix van beton- en staalconstructies.

Midden onder het gebouw door loopt ook nog de ondergrondse toegang naar de parkeergarage van het stadhuis, die ook gedurende de bouw moet blijven functioneren.

Meer over dit project?

Neem contact op met Kees de Koning

Bruto-vloeroppervlak
45.000 m2

Bouwsom totaal
€ 142.000.000,-

Bouwsom constructie

Expertises

Constructieve ontwerp
Bestek- en detailtekeningen
Constructieve berekeningen

Publicaties & prijzen