Bouwmanagement

Amsterdam

Opdrachtgever

NoMA House V.O.F.

Architect

Diederik Dam (Dam & Partners)

Installatie

DWA

Bouwfysica

-

Realisatie & Projectnummer

december 2017
Projectnr. 9961

Nieuwbouw NoMA House

Duurzame smartbuilding

NoMA house is een nieuw kantoorpand en is onderdeel van het zakendistrict aan de Zuidas te Amsterdam. Het pand is gerealiseerd op een leeg kavel aan de Gustav Mahlerlaan, bij de kruising met de Parnassusweg. Het pand heeft een hoogte van circa 47 meter en een totaal bruto vloeroppervlak van circa 18.500 m2 verdeeld over 11 verdiepingen.

Tevens beschikt het over een enkel-laags parkeerkelder met een oppervlakte van circa 2.700 m2. Op de begane grond is ruimte beschikbaar voor commerciële voorzieningen en de rest van het pand biedt ruimte aan kantoren.

Voor de realisatie van NoMA House heeft Dura Vermeer Midden Bouw West in combinatie met Installatie Combinatie NoMA (Klimaatservice Holland B.V. en Van den Pol Elektrotechniek B.V.) de opdracht verkregen. Aronsohn Management verzorgde het projectmanagement, de directievoering en de kwaliteitsborging. De opdracht is gerealiseerd middels de fasering: (A) verificatie van het DO+ en (B) realisatie van de nieuwbouw van het kantoorpand.

Duurzaam

Uitstekende prestaties op het gebied van duurzaamheid (energiebesparing, CO2 reductie, goed water- en afvalmanagement) zijn anno nu de voorwaarden voor gezond, bewust en succesvol ondernemen. In het ontwerp en de realisatie van NoMA House is hierbij ook gekozen om BREEAM-NL Outstanding als uitgangspunt te nemen. Naast dat het gebouw zeer energiezuinig is, voldoet NoMA House aan de hoge eisen die internationale topondernemingen stellen aan flexibiliteit, mobiliteit, connectiviteit en identiteit. NoMA house is een smartbuilding. Via een app op een smartphone kunnen onder andere verlichting en temperatuur worden bediend. Het is ook mogelijk om gegevens over bezetting, klimaat etc. te gaan registreren waarmee het beheer kan worden geoptimaliseerd. NoMA House is zeer adaptable: de indeling, techniek en inrichting zijn makkelijk aan te passen aan veranderende wensen ten aanzien van het gebruik van het gebouw en nieuwe inzichten op het gebied van (samen)werken.

Meer over dit project?

Neem contact op met Olav Jacobs

Bruto-vloeroppervlak

18.500 m2

Bouwsom totaal

Bouwsom constructie

Expertises

Bouwmanagement
Directievoering
Risico gestuurde kwaliteitsborging

Projectfases: DO tot en met nazorg

Publicaties & prijzen