Bouwmanagement

Leiden

Opdrachtgever

NWO/I - SRON

Architect

Ector Hoogstad

Installatie

-

Bouwfysica

-

Realisatie & Projectnummer

juli 2021
10310

Nieuwbouw SRON Leiden

Na jaren van voorbereiding, waarbij Aronsohn Management onder andere het PvE heeft geschreven, is begin 2018 het ontwerpproces gestart voor de nieuwbouw van het NWO-onderzoeksinstituut SRON Leiden.

SRON houdt zich bezig met de ontwikkeling van hoogwaardige technologische instrumenten voor sterrenkundig onderzoek, aardgericht onderzoek en onderzoek naar exo-planeten. Voor het uitvoeren van deze werkzaamheden zijn zeer specifieke omstandigheden nodig, waarvoor een trillingsarme en zeer schone omgeving nodig is. Deze omgeving is gerealiseerd middels een cleanroom (ISO6 en ISO7), die deels is voorzien van een trillingsarme vloer. Naast de cleanroom zijn er in het gebouw ook diverse laboratoria, werkplaatsen en uiteraard kantoren te vinden.

SRON was gevestigd in Utrecht en in Groningen. Voor de vestiging in Utrecht is een nieuwe huisvesting gerealiseerd op het Bio Science Park in Leiden. Deze locatie zorgt voor nieuwe mogelijkheden voor samenwerking met de Universiteit Leiden en de TU Delft.

Aronsohn Management heeft voor dit project het PvE, het bouwmanagement en de directievoering met toezicht verzorgd, dat is aanbesteed op basis van een VO+. Het gebouw is een ontwerp van Ector Hoogstad Architecten. Andere partijen zijn Deerns, Pieters Bouwtechniek en Peutz, met medewerking van Brink (BIM-advies) en GBM Advies. Het is gebouwd door de bouwcombinatie MedicomZes-Kuijpers.

Het gebouw is in juli 2021 opgeleverd.

Lees ook onze blog over SRON!

Meer over dit project?

Neem contact op met Arie van der Ven

 

Bruto-vloeroppervlak
9.000 m2

Bouwsom totaal

Expertises
PvE
Bouwmanagement
Directievoering met toezicht

Publicaties & prijzen