Bouwmanagement

Eindhoven

Opdrachtgever

TU/e afdeling Vastgoed

Architect

Ontwerpgroep Trude Hooykaas bv (OTH)

Installatie

Bouwfysica

Realisatie & Projectnummer

2001
Projectnr. 8846

Laplace gebouw TU/E

Flexibele kantoorruimte

Voor de Technische Universiteit Eindhoven heeft architectenbureau OTH een ontwerp gemaakt voor het interieur van de begane grond, een deel van de kelder en de eerste verdieping van het Laplace gebouw op het terrein van TU/e met een totaal bruto vloeroppervlak van circa 4.500 m2.

Het ontwerp van de flexibele kantoorruimte kenmerkt zich door een centrale multifunctionele hal voor presentaties etc. die ook als ontmoetingsplek voor de gebruikers van het gebouw dienst doet.

Aan de centrale hal liggen een aantal servicekernen met pantry’s en toiletten. Rondom de hal liggen open kantoorruimten. Alle binnenwanden zijn van glas en er zijn daklichten aangebracht waardoor veel daglicht het diepe gebouw binnen kan komen. Onder de daklichten kunnen indien gewenst concentratiewerkplekken of vergaderruimten worden aangebracht. Het gebouw kent hierdoor een grote flexibiliteit.

In de kelder is een brandveilige en waterdichte ICT-room aangelegd met geavanceerde automatische brandblusinstallatie. Hierin zijn alle servers van de gehele TU/e ondergebracht.

Het geheel is in nauw overleg met de bewoners van het gebouw in drie fasen uitgevoerd omdat het gebouw tijdens de werkzaamheden in gebruik was. Complicerende factor was dat de ICT-voorzieningen op de TU/e niet onderbroken mochten worden.

Meer over dit project?

Neem contact op met Gerwin van der Panne

 

 

Bruto-vloeroppervlak 

ca. 4.500 m²

Bouwsom totaal

€ 5.650.000-

Bouwsom constructie

Expertises

Bouwmanagement
Constructies
Toezicht

Publicaties & prijzen