Bouwmanagement

Utrecht

Opdrachtgever

Kropman Installatietechniek BV

Architect

Architectenbureau van den Broek en Bakema, Rotterdam

Installatie

Kropman Installatietechniek BV

Bouwfysica

-

Realisatie & Projectnummer

2003
Projectnr. 7852

Kantoor Kropman

Kantoren en bedrijfsruimten

Voor de vestiging van Kropman Installatietechniek BV in Utrecht heeft Architectenbureau Van den Broek en Bakema een ontwerp gemaakt voor kantoren en bedrijfsruimten (magazijnen en andere) met een totaal bruto vloeroppervlak van circa 5.500 m2.

Het kantoor is gebouwd op het nog in ontwikkeling zijnde kantorenterrein Papendorp in Leidsche Rijn, Utrecht. Industrieel, flexibel en demontabel (IFD) bouwen waren de uitgangspunten voor dit zeer transparante gebouw dat is opgebouwd als staalconstructie met betonnen vloeren.

Het ontwerp kenmerkt zich door een tweetal kantoor/bedrijfszones, vier bouwlagen hoog, gescheiden door een langwerpig atrium. Het atrium wordt aan beide uiteinden door een trappenhuis en servicestrook (toiletten en dergelijke) afgesloten. Parkeren gebeurt half ondergronds onder het gebouw, dat op poten staat. De eis van parkeren onder het gebouw is een gevolg van het Stedenbouwkundig Programma van Eisen, zoals dat door de gemeente Utrecht is opgesteld voor het bedrijventerrein Papendorp, waar het gebouw is gesitueerd.

De gevels van het gebouw zijn grotendeels ontworpen als 2e huid façade. De installaties zijn door opdrachtgever Kropman zelf ontworpen en geheel van deze tijd.

De inrichting is zeer flexibel en transparant. Afgestapt is van een concept met cellenkantoren. Naast kantoorcellen voor directie en afdelingshoofden bevinden de werkplekken zich in open ruimten met diverse concentratiewerkcellen. Door de lichte opbouw zonder kolommen in de open ruimten en ontsluiting aan de koppen is een zeer flexibel in te delen kantoorgebouw ontstaan.

Meer over dit project?

Neem contact op met Gerwin van der Panne

Bruto-vloeroppervlak

5.500 m2

Bouwsom totaal

€ 7.500.000,-

Bouwsom constructie

Expertises

Bouwmanagement
Constructies toezicht

Publicaties & prijzen