Bouwmanagement

Leiden

Opdrachtgever

Universiteit Leiden

Architect

De Zwarte Hond

Installatie

Nelissen Ingenieursbureau

Bouwfysica

Realisatie & Projectnummer

1e Q 2024
Projectnr. 10483

Herta Mohr Gebouw Renov. Cluster Zuid Leiden

Aronsohn Management is vanaf de start van de bestekfase in 2020 betrokken als projectmanager voor het project “Renovatie Cluster Zuid” in Leiden. De renovatie van Cluster Zuid (P.N. van Eyckhof-Van Wijkplaats) is het derde project in de ontwikkeling van de Humanities Campus van de Universiteit Leiden.

Het oorspronkelijke complex bestaat uit zeven ‘huizen’. Hiervan is het middelste gesloopt en vervangen door een nieuw atrium met een grote hoofdentree. De zes overgebleven huizen zijn samengevoegd tot één ruim, licht en aangenaam geheel onder een glazen dak. Na de renovatie is dit de centrale ontmoetingsplek van het gebouw.

Het gebouw, dat na de opening de naam Herta Mohr Gebouw zal dragen, bestaat uit een 1-laagse parkeerkelder met plaats voor 96 auto’s en 750 fietsen en drie verdiepingen met onderwijsruimten, kantoren, een bibliotheek en ontmoetingsruimtes voor de Faculteit der Geesteswetenschappen.

Vanaf de uitvoeringsfase heeft Aronsohn Management naast het projectmanagement ook de directievoering en het kwaliteitsmanagement verzorgd.

Meer over dit project?

Neem contact op met Petran Kuijpers

Bruto-vloeroppervlak

17.500 m²

Bouwsom totaal

Bouwsom constructie

Expertise

Projectmanagement, directievoering en kwaliteitsmanagement

Projectfase

Bestekfase t/m oplevering en nazorg