Bouwmanagement

Amsterdam

Opdrachtgever

Universiteit van Amsterdam

Architect

Rudy Uytenhaak Architectenbureau, Architectuurstudio Herman Hertzberger, Meyer en van Schooten architecten

Installatie

Burgers Ergon

Bouwfysica

-

Realisatie & Projectnummer

2010
Projectnr. 8300

Faculteit Natuurwetenschappen Wiskunde en Informatica UvA

FNWI UvA

Het Science Park Amsterdam is een gebiedsontwikkeling van de Universiteit van Amsterdam, de gemeente Amsterdam en de wetenschappelijke instelling NWO. Er worden in de toekomst bedrijven en instellingen gevestigd met een hoog technologiegehalte, maar ook woningbouw.

De nieuwbouw en renovatie van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) van de Universiteit van Amsterdam is één van de eerste ontwikkelingen binnen dit gebied. Inmiddels zijn meerdere ontwikkelingen gaande en is in mei 2010 het (naastgelegen) Universitair Sport Centrum opgeleverd.

Het project omvat een grote diversiteit aan laboratoria, onderwijsvoorzieningen, kantoren, bibliotheek, restaurant, sportvoorzieningen (totaal circa 75.000 m2 BVO). De bouw van een onderzoeksgebouw voor biologie (onderzoekskassen) en een gebouw met centrale energievoorziening behoort tot het plan. Tevens is de mogelijkheid onderzocht voor een gebouwde parkeervoorziening. Middels een Europese aanbestedingsprocedure gecombineerd met een meervoudige opdracht zijn drie architectenbureaus geselecteerd met als coördinerend architect Rudy Uytenhaak.

De uitvoerende partijen (Ballast Nedam Bouw Speciale Projecten en Burgers Ergon Installatietechniek) zijn al voor de bestekfase geselecteerd. In nauwe samenwerking met het ontwerpteam is het bestek opgesteld.

De laatste fase van het gehele complex is opgeleverd in juni 2010.

Meer over dit project?

Neem contact op met Gerwin van der Panne

Bruto-vloeroppervlak

75.000 m²

Bouwsom totaal

Bouwsom constructie

Expertises

Bouwmanagement vanaf PvE tot en met de inhuizing en nazorg
Europese aanbestedingen ontwerpende en uitvoerende partijen
V&G coördinatie
Toezicht uitvoering

Publicaties & prijzen