Constructie

Zeist

Opdrachtgever

Bartiméus Zeist

Architect

RAU

Installatie

Valstar Simonis

Bouwfysica

-

Realisatie & Projectnummer

2013
Projectnr. 8958

Bartiméus

Centrum voor mensen met een visuele beperking

Bartiméus Zeist is een integraal centrum voor mensen met een visuele beperking. Op het campusterrein zijn in twee fasen nieuwe gebouwen gebouwd ter vervanging van de bestaande bebouwing. De gebouwen bestaan onder andere uit een school, woningen, een sport-, studie- en activiteitencentrum en een logeerhuis. Tevens is een dienstencentrum voor diagnostiek en behandeling, inclusief een kennis- en informatiecentrum. Het totale plan is ontworpen door RAU.

De nieuwe gebouwen bestaan uit een schoolgebouw, een multifunctioneel gebouw, een facilitair gebouw en 6 woongebouwen voor ouderen en minder validen. De constructieve opzet voor de woongebouwen (maximaal 2 bouwlagen) bestaat uit dragende kalkzandsteenwanden met breedplaatvloeren. De andere gebouwen bestaan uit stalen kolommen waarop in de vloerdikte geïntegreerde stalen liggers met breedplaatvloeren en kanaalplaten.
Alle begane grondvloeren bestaan uit zelfdragende voorgespannen geïsoleerde kanaalplaten boven een kruipruimte. De fundering is op staal.

De kerngedachte bij het ontwerp was dat in woongebouwen de geluidisolatie middels constructieve wanden wordt gerealiseerd en dat wanden ook blijvend zijn. In de andere gebouwen is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van een kolommen structuur zodat indelingen flexibel zijn. Alleen in de gevels hebben delen een dragende functie.

Meer over dit project?

Neem contact op met Krikor Cekem

Bruto-vloeroppervlak

10.500 m2 in 9 bouwdelen

Bouwsom totaal

€ 12.000.000,-

Bouwsom constructie

€ 3.000.000,-

Expertises

Constructieve ontwerp
Bestek- en detailtekeningen
Constructieve berekeningen

Publicaties & prijzen