Bouwmanagement

Amersfoort

Opdrachtgever

Gemeente Amersfoort

Architect

Architectuurstudio HH (Herman Hertzberger), Amsterdam

Installatie

-

Bouwfysica

-

Realisatie & Projectnummer

2012
Projectnr. 9540

ABC School De Bron

Amersfoortse Brede Combinatie

Als slotstuk is in het waterhart van de VINEX-wijk Vathorst te Amersfoort de ABC school De Bron verrezen. ABC staat voor Amersfoortse Brede Combinatie, de Amersfoortse benaming voor wat we ook wel kennen als ‘Brede School’. ABC-school De Bron is het bruisend middelpunt van de eigen wijk.

Het combineert onderwijs, opvang en welzijn. Architect Herman Hertzberger ontwierp hiervoor een multifunctioneel gebouw dat plaats biedt aan onder andere twee basisscholen, kinderopvang, wijkwelzijnswerk en tienerwerk.

Het project is gelegen in de wijk Vathorst in Amersfoort en was een van de laatste projecten in dit deelgebied. De woningen gelegen om de bouwplaats waren allen reeds opgeleverd.

Architectuurstudio HH heeft een ontwerp gemaakt wat bestaat uit twee delen: de Oever en het Eiland. Zoals de naam doet vermoeden ligt het Eiland volledig in het water en waardoor er extra aandacht noodzakelijk is voor de uitvoering van de begane grond vloer omdat deze onderhavig is aan grondwaterdruk. Het Eiland kan bereikt worden middels een brug.

Het project omvatte circa 8.500 m2 bruto vloeroppervlakte, terreinvoorzieningen, een loopbrug en een Warmte Koude Opslag (WKO). Het gebouw bevat een gedeelte met twee en een gedeelte met drie bouwlagen waarin diverse gebruikers zijn ondergebracht:  – basisscholen (openbaar en protestants christelijk) – kinderopvang (SKON) – sport (SRO) – tienerruimte (Versa) – ontmoeting / gastheer (De Kamers).

Meer over dit project?

Neem contact op met Gerwin van der Panne

Bruto-vloeroppervlak

8.500 m2

Bouwsom totaal

Bouwsom constructie

Expertises

Directievoering en toezicht

Publicaties & prijzen