Bouwmanagement

Maastricht

Opdrachtgever

Universiteit Maastricht

Architect

Architecten aan de Maas

Installatie

K+ Adviesgroep

Bouwfysica

-

Realisatie & Projectnummer

3e kwartaal 2020
Projectnr. 10438

Hal Et Pathfinder

Schaalmodel van de Einstein Telescope

Universiteit Maastricht heeft het bestaande universiteitsgebouw aan het Duboisdomein 30 in Maastricht aangepast ten behoeve van de realisatie van het ET Pathfinder laboratorium.

De ET Pathfinder is een schaalmodel van de Einstein Telescope: een diepgekoelde driehoekige ondergrondse laserdetector met zijden van tien kilometer die zeer ver het heelal in kan kijken, in theorie tot de oerknal.

Het ET Pathfinder laboratorium zal worden gebouwd in de voormalige expeditie- en papierhal van Dagblad De Limburger, die wordt omgevormd tot een smetvrije clean room met een trillingsarme vloer. De ET Pathfinder zal uitgroeien tot een waardevolle infrastructuur voor verder onderzoek naar zwaartekrachtsgolven en de technologie om deze te detecteren.

Bovendien zal de testfaciliteit helpen om de Euregio en Zuid-Limburg optimaal te positioneren als mogelijke kandidaat voor de bouw en exploitatie van de Einstein Telescope; Verschillende andere Europese landen zijn ook in de race voor de detector. In 2021 of 2022 wordt bekend waar de Einstein Telescope uiteindelijk gebouwd zal worden.

Aronsohn Management heeft in opdracht van de Universiteit Maastricht het projectmanagement en de directievoering voor de aanpassingen aan het bestaande gebouw verzorgd.

Meer over dit project?

Neem contact op met Petran Kuijpers

Bruto-vloeroppervlak 
ca. 1.000 m2

Bouwsom totaal

Bouwsom constructie

Expertises

Projectmanagement
Directievoering
Projectfases: PvE t/m nazorg

Publicaties & prijzen