14 July 2021 Nieuws

Oplevering SRON Leiden

Na een lang voortraject en een voorspoedige uitvoering is het nieuwe hoofdkwartier van onderzoeksinstituut SRON op het Leiden Bio Science Park opgeleverd.

Aronsohn Management heeft voor dit project het PvE, het bouwmanagement en de directievoering met toezicht verzorgd. Het gebouw is een ontwerp van Ector Hoogstad Architecten, Deerns, Pieters Bouwtechniek en Peutz met medewerking van Brink (BIM-advies) en GBM Advies en gebouwd door de bouwcombinatie MedicomZes-Kuijpers.

SRON’s hoofdkantoor verhuisd van Utrecht naar Leiden in een breder samenwerkingsverband tussen de TU Delft en diverse andere kennispartners. NWO-instituut SRON richt zich met haar onderzoeksprogramma’s op astrofysica, exoplaneetonderzoek, aardgericht onderzoek en technologieontwikkeling.

Bijzonder aan het gebouw zijn onder meer de complexe cleanrooms (ISO 6 en 7) en cryolabs, geplaatst op een massieve trillingsarme vloerplaat van ruim 900 m2. Het gebouw met een totale oppervlakte van ca. 9.000 m2 bestaat verder uit werkplaatsen, kantoren en vergader- en ontmoetingsruimtes.

Bekijk hieronder een timelaps van SRON tijdens de bouw.

Foto’s binnen: Ivar Pel Fotografie

Meer