Van bank naar appartementen
Door alle kennis van de oorspronkelijke constructies is Aronsohn ook weer betrokken bij de transformatie van het Zandkasteel. Voor de transformatie zijn verschillende ingrepen noodzakelijk geweest. Zo zijn bestaande raampartijen vergroot om meer daglicht toe te laten, zijn er wanddoorbraken gerealiseerd voor installaties en doorgangen. Daarnaast zijn er vloersparingen gemaakt voor noodtrappenhuizen en installaties. Verder werden er nieuwe vloeren toegevoegd voor bergingen en nutsvoorzieningen in bestaande vides. Bovendien werd de brandwerendheid van de bestaande constructie getoetst en aangepast aan de huidige eisen voor woningbouw.
Om de toegankelijkheid te verbeteren, kregen liften extra stopplaatsen en werd een noodtrappenhuis toegevoegd in een van de torens. Dit vereiste diverse doorbraken in de bestaande constructie. Daarnaast zijn balustrades en relingen aangepast en zijn ruimtes op de begane grond ingericht voor inkoop en installaties.
Een andere belangrijke aanpassing betrof de gevels. Omdat de oorspronkelijke ramen relatief klein waren, moesten deze vergroot worden om een prettige woonomgeving te creëren. Op sommige plekken zijn extra ramen toegevoegd, waarbij stalen portaalconstructies werden toegepast om de dragende functie van de bestaande betonnen binnenspouwbladen te ondersteunen.
Het podium onderging eveneens aanpassingen om nieuwe functies te kunnen faciliteren. Dankzij de robuuste bestaande betonconstructie bleken grootschalige versterkingen niet nodig, waardoor de transformatie relatief efficiënt kon verlopen.