17 October 2022 95 jaar

Cornerstone gebouw

Aronsohn 95 jaar!

 

In de aanloop naar ons 95-jarige jubileum hebben we de afgelopen maanden verschillende projecten laten zien, waarvoor Aronsohn in de afgelopen jaren adviesdiensten heeft geleverd. Omdat het einde van het jaar nadert hebben wij een finalesprint ingezet en zullen we maandelijks meerdere projecten laten zien. Deze week zetten we het bijzondere gebouw Cornerstone van Dura Vermeer uit 2013 in het zonnetje. 

Cornerstone

Met een locatie recht tegenover de aankomst- en vertrekhal van Rotterdam The Hague Airport en met de A13 op een steenworp afstand, is het hoofdkantoor Cornerstone van Dura Vermeer op een prominente locatie gerealiseerd. Het gebouw springt in het oog met zijn ontwerp als een massief steenachtig blok uit volumes van verschillende hoogte. Het gebouw is ontworpen door JHK Architecten.

Het kantoor bestaat uit een vrijwel vierkante grondvorm van 55 meter met een gat in het midden. Hierdoor ontstaat een vierkante ring met een breedte van de ring van 14,4 meter. Het telt 9 bouwlagen boven de grond en 3 onder de grond. Het Cornestone gebouw bestaat uit volumes van verschillende hoogte, waardoor het gebouw technische zeer complex is. Hierdoor is een in het oogspringend uitkragend volume ontstaan van 14,4 meter bij 16 meter. De uitkraging wordt gerealiseerd met een vierendeelligger in de gevel en een inwendig vakwerk, beiden uitgevoerd als staalconstructie. De vloervelden zijn kolomvrij door de toepassing van kanaalplaten met een overspanning van 14,4 meter die dragen op betonnen binnenspouw bladen.

Imposante trappartij

Een imposante trappartij voert naar de entree van het gebouw met daarachter de patio. Op dit opgetilde maaiveld zijn ook de openbare functies zoals recepties, coffeecorners en bedrijfsrestaurants ondergebracht.

Aronsohn is trots een mooie bijdrage te hebben mogen leveren aan dit bijzondere gebouw!

Meer lezen over het Cornerstone gebouw, klik dan hier.

Meer