14 April 2020 Nieuws

Transformatie Heineken kantoor Zoeterwoude

Heineken

BLOC start samen met team DAAD en Vakwerk architecten de herontwikkeling van het kantoor van Heineken in Zoeterwoude. Aronsohn Constructie en Management winnen samen met DWA en DGMR, verenigd in DAAD, de selectie.

HEINEKEN start met de herontwikkeling van haar kantoor in Zoeterwoude. Het bedrijf streeft ernaar het gebouw te transformeren naar een groene, gezonde en inspirerende omgeving die voldoet aan de moderne eisen van comfort en duurzaamheid. Als onderdeel van deze herontwikkeling onderzoekt Heineken of andere functionaliteiten (zoals co-work en een academy) in het gebouw kunnen worden ondergebracht en of de omgeving kan worden gedeeld met andere ambitieuze bedrijven.

Vanaf medio 2020 zal het HEINEKEN kantoor in Zoeterwoude circa 400 medewerkers huisvesten, gericht op internationale en lokale bedrijfsvoering. Het huidige gebouw voldoet niet meer aan de moderne eisen met betrekking tot comfort en duurzaamheid. Daarom heeft HEINEKEN ervoor gekozen om een ​​nieuwe werkomgeving te creëren. Niet door een nieuw kantoor te bouwen, maar door het bestaande gebouw duurzame te herontwikkelen.

Doordat het gebouw veel extra ruimte heeft, biedt dit de mogelijkheid om te onderzoeken of de omgeving kan worden gedeeld met andere ambitieuze bedrijven. De bijzondere locatie – naast Europa’s grootste brouwerij en HEINEKEN’s R&D centrum, én aan de rand van het ‘Groene Hart’ – lijkt de ideale locatie voor het samenkomen van verschillende werelden. BLOC onderzoekt de haalbaarheid van deze ‘campus’ door (bijvoorbeeld) co-working space, een incubator, een academy en verschillende vergader- en horecafunctionaliteiten te combineren.

Als onderdeel van de plannen is gekozen voor de realisatie van een smart mobility hub waar verschillende vormen van openbaar vervoer en (elektrische) deelmobiliteit worden gecombineerd. Met lokale en regionale overheden wordt besproken of deze ‘hub’ niet alleen voor HEINEKEN, maar ook voor bedrijven en omwonenden van dienst kan zijn.

BLOC leidt de ontwikkeling van het nieuwe HEINEKEN kantoor, en wordt daarin ondersteund door Vakwerk Architects en consortium DAAD bestaande uit DWA, Aronsohn Constructies en Management en DGMR.

Meer