07 December 2022 95 jaar

Nieuwe hoofdgebouw Radboudumc Nijmegen

Aronsohn 95 jaar!

 

In de aanloop naar ons 95-jarige jubileum hebben we de afgelopen maanden verschillende projecten laten zien, waarvoor Aronsohn adviesdiensten heeft geleverd. Omdat het einde van het jaar nadert hebben wij een finalesprint ingezet. Deze week staat centraal het nieuwe hoofdgebouw van het Radboudumc in Nijmegen. 

Nieuwe hoofdgebouw

Begin juli 2022 opende het nieuwe hoofdgebouw van het Radboudumc in Nijmegen haar deuren, naar een ontwerp van EGM Architecten. Met dit nieuwe, duurzame gebouw wordt de campus van het Radboudumc compacter, flexibeler in gebruik en krijgt het een kleinere ecologische footprint. De eenpersoonskamers en slimme technologieën geven patiënten veel vrijheid en ontlasten de zorgmedewerkers.

Het Radboudumc in Nijmegen is in 1994 gestart met een ingrijpende aanpassing van het ziekenhuis. Het langgerekte ziekenhuis zou worden getransformeerd tot een compacte campus. Inmiddels is de gehele campus 100.000 m2 verkleind en dus veel overzichtelijker geworden. Deze vermindering past in de visie van het umc op de zorg van de toekomst: een compacter en intensiever gebruik van de huisvesting, gebruik van hedendaagse technologie en andere manieren van (samen)werken.

Constructie

De constructie van het nieuwe hoofdgebouw is op staal gefundeerd. Het is grotendeels opgetrokken uit geprefabriceerd beton met een open kolomstructuur op een regelmatig stramien van 7,8×7,8 meter. Door de keuze van een kolomstructuur ontstaat een vrij indeelbare ruimte waarbij de gevel enkel bouwkundig is en in de toekomst, indien gewenst, eenvoudig vervangen kan worden.

Aronsohn heeft het volledige constructieve ontwerp verzorgd, inclusief de besteks- en detailtekeningen en constructieve berekeningen.

Voor meer informatie over het Radboudumc klik hier

Meer