19 July 2022 95 jaar

De Willemswerf

Aronsohn 95 jaar!

 

In de aanloop naar ons 95-jarige jubileum laten we verschillende projecten zien, waarvoor Aronsohn in de afgelopen jaren adviesdiensten heeft geleverd. Het bekende kantoorgebouw, de Willemswerf in het centrum van Rotterdam uit de jaren ’80, staat in de maand augustus bij ons in de spotlights.

Kantoorgebouw de Willemswerf, gelegen aan de Boompjes 40 (aan de Nieuwe Maas) in Rotterdam is een van de markantste gebouwen van Rotterdam. Het is gebouwd naar een ontwerp van architect Wim Quist.

In april 1984 startte de bouw en vier jaar later werd het gebouw vervolgens opgeleverd. Het was noodzakelijk de hoogte in te gaan, omdat het een kleine bouwterrein was. Het gebouw is 94,5 meter hoog en heeft 17 etages. De eerste vier verdiepingen, met uitzondering van de lobby, vormen de parkeergarage met ruimte voor 400 auto’s. In totaal heeft het gebouw een bruto vloeroppervlakte (bvo) van 37,000 m².

Het gebouw is uiteraard bekend om haar bijzondere stijlvolle gevel. De gevel wordt onderbroken door een hellend elegante trapezium dat zorgt voor een indrukwekkende uitstraling. Op deze manier werd ook optimaal gebruik gemaakt van de geringe beschikbare ruimte. Ook is het gebouw het decor van meerdere films en reclamespots geweest. Zo gleed ster Jackie Chan van de gevel in zijn actiefilm ‘Who Am I’.

Door het gewijzigde gebruik van het gebouw van één huurder (Nedlloyd) naar meerdere huurders, onderging de Willemswerf tussen 2013-2015 een grondige renovatie.

Meer