19 December 2022 95 jaar

Booking.com Oosterdokseiland

Aronsohn 95 jaar!

 

In de aanloop naar ons 95-jarige jubileum hebben we de afgelopen maanden verschillende projecten laten zien, waarvoor Aronsohn adviesdiensten heeft geleverd. In de laatste week van december laten we jullie de Grand Finale van het jaar zien, namelijk het nieuwe hoofdkantoor van Booking.com op het Oosterdokseiland in Amsterdam. 

Booking.com

Eind november 2022 is de laatste kavel van het Oosterdokseiland in Amsterdam door BPD opgeleverd aan Booking.com. Dit gebeurde in aanwezigheid van wethouder Reinier van Dantzig van gemeente Amsterdam. Daarmee is de voltooiing van deze imposante gebiedsontwikkeling van het Oosterdokseiland na 22 jaar een feit!

Booking.com, een van de grootste werkgevers van Amsterdam, vestigt haar nieuwe hoofdkantoor op deze zeer centrale plek in de stad en neemt medio 2023 haar intrek in het hypermoderne en duurzame kantoorgebouw. Het door UNStudio/Ben van Berkel ontworpen unieke, duurzame gebouw omvat in totaal 72.500 m2 met publieke voorzieningen, 41 appartementen, parking en kantoorruimte.

Oosterdokseiland

De laatste jaren groeide het Oosterdokseiland uit tot een dynamische plek, waar dagelijks vele honderden mensen komen om te werken, wonen, winkelen, sporten en uit te gaan. Het is een eigentijds onderdeel geworden van de binnenstad van Amsterdam. Het Oosterdokseiland is bovendien met 225.000 m2 een van de grootste binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen in West-Europa.

Aronsohn is dan ook supertrots op de constructieve bijdrage die we hebben mogen leveren aan dit fantastisch gebouw. Een erg complex project met een aantal mooie uitdagingen, waarin de specialismen van Aronsohn goed naar voren kwamen.

Lees hier meer over de bouw van het nieuwe Booking.com of ga naar onze blogpagina voor nog meer informatie.

Meer