03 March 2022 95 jaar

Atlantic Huis en Hogeschool Rotterdam

Aronsohn 95 jaar!

 

In de aanloop naar ons 95-jarige jubileum laten we verschillende projecten zien, waarvoor Aronsohn in de afgelopen jaren adviesdiensten heeft geleverd. Deze maand hebben we twee projecten uit de jaren ’30, namelijk het Atlantic Huis en het Academiegebouw (nu Hogeschool Rotterdam).

 

Atlantic Huis

Het Atlantic Huis werd in 1930 opgeleverd en is ontworpen door architect P.G. Buskens. Het gebouw is bijzonder, omdat het één van de eerste bedrijfsverzamelgebouwen in Nederland was en omdat het als een van de eerste gebouwen was voorzien van een parkeergarage. In 2009 heeft het gebouw een transformatie ondergaan tot appartementen en kantoren. Bij de Rotterdammers is het vooral bekend vanwege de vestiging van café Loos!

Hogeschool Rotterdam

Als tweede hebben we het gebouw van de huidige Hogeschool Rotterdam aan het Academieplein. Dit werd eind jaren ’30 gebouwd, naar een ontwerp van architecten Meischke & Schmidt in samenwerking met B.J.K. Cramer. De school heette aanvankelijk Academie voor Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen. De school heeft in de loop der jaren meerdere uitbreidingen ondergaan, waarvan de laatste in 2018 was.

Beide gebouwen zijn beeldbepalend voor de stad Rotterdam en Aronsohn is dan ook trots in de jaren ’30 te hebben mee gewerkt aan deze mooie projecten.

 

Meer